El pont del tren de la Tordera, trobada virtual

Post 13 of 103
El pont del tren de la Tordera, trobada virtual

El pont del tren sobre la Tordera és el motiu de la propera trobada de debat sobre el patrimoni ferroviari, en ocasió de les obres de construcció d’un nou pont després que el passat gener la rierada va malmetre l’antic. La trobada serà virtual i hi podreu accedir clicant l’enllaç.

El ponent serà l’enginyer Xavier Nubiola de Castellarnau, que ha estudiat l’estat del patrimoni ferroviari al llarg de tota la línia.

Serà dimecres 28 d’octubre, dia de l’aniversari de la inauguració el 1848 del primer tren de Catalunya i de l’estat espanyol. L’hora, les 18:00 de la tarda.

El pont de la Tordera, amb més de 200 metres de longitud, és el més llarg de tota la línia Barcelona-Maçanet / Massanes. Durant la seva vida de servei ha hagut de ser reconstruït en diverses ocasions per desperfectes deguts a les temudes crescudes del riu, les torderades, que també han malmès els ponts de la carretera de Malgrat a Blanes, uns 30 metres aigües avall.

A les xarxes socials ja s’havia advertit que els fonaments dels pilars es trobaven parcialment descoberts i exposats a la força de l’aigua. La catàstrofe es produeix la matinada el dimecres 22 de gener de 2020, en què la crescuda de la Tordera a causa del temporal Glòria enfonsa parcialment els dos ponts.

Amb caràcter d’urgència Adif està construint íntegrament uns pilars nous de formigó armat. Els pilars de tots dos s’han alineat, per augmentar la seguretat davant de les crescudes del riu. Els fonaments són de pilots amb una profunditat de 40 metres. Està prevista la seva entrada en servei per a finals de 2020.»

This article was written by admin-bi@da

Menu