Diàlegs en línia: La Renfe des de dins. Dona i ferrocarril, 28 de maig

Post 12 of 103
Diàlegs en línia: La Renfe des de dins. Dona i ferrocarril, 28 de maig

En estat de pandèmia els esdeveniments socials i culturals han estat suspesos. Ja no ens és possible compartir i crear cultura socialment dins l’àmbit de Mataró i Catalunya com hem procurat fer des de la nostra fundació. L’única finestra que ens queda per connectar amb la cultura sociabilitzada és internet, i per això tornem a convocar-vos a una trobada en xarxa.

A partir d’aquest mes de març farem una trobada virtual mensual, en la que els nostre associats i membres de la junta Jordi Valero i Antoni Llorente ens transmetran en forma de diàleg les seves vivències dins el món ferroviari. Les seves trajectòries estan avalades per anys de treball a Renfe, i formen ja part de la història ferroviària de catalunya del segle XX.

La primera sessió estarà dedicada a relatar com les persones podien accedir a la professió de ferroviari en la postguerra i durant tot el franquisme, als anys 1940-70, un cop creat el monopoli estatal Renfe a partir de les expropiacions de línies privades. Un tema ple d’anècdotes que val la pena sentir de primera mà dels seus protagonistes.

La segona sessió serà dijous 25 d’abril i la dedicarem al futur de la línia ara que arriben fons europeus que l’han de potenciar: «Cap a on va el ferrocarril? Idees per un ferrocarril post Covid».

La tercera sessió serà el divendres 28 de maig i la dedicarem a la condició de la dona ferroviària, «Dona i ferrocarril», dedicada a explicar, a partir de testimonis de dones treballadores de Renfe, el context laboral que es van trobar.

Us esperem a les 18:30 en aquest enllaç: https://t.co/wou4O3TG88?amp=1

This article was written by admin-bi@da

1 comment:

Conferència: “La Renfe des de dins” – FCAF.CAT24 marzo, 2021 at 16:26Reply

[…] Per a més informació, consulteu el web del Cercle Històric Miquel Biada. […]

Menu