Qui som

Origen. El Cercle Històric Miquel Biada és una Associació cultural sense ànim de lucre creada el 2004.amb l’objectiu de ser un referent públic d’informació sobre els inicis del ferrocarril. Des de l’inici s’ha proposat tres objectius:

1.  Promoure la investigació rigorosa sobre el primer tren, ja que la difusió és gran, però la investigació no està actualitzada. Cal un nou discurs, basat en les fonts, amb atenció a totes les persones implicades, i estudiant l’impacte social i econòmic del ferrocarril en el seu moment.

2.  Per altra banda, en un sentit molt més ampli, pretén dur a terme una important tasca de difusió de l’impacte que va representar el primer ferrocarril de la península, i convertir-lo en motiu d’interès turístic cultural a Mataró.

3.  Promoure la creació d’un museu o centre de referència, complementari amb altres, sobre aquest primer ferrocarril a la ciutat de Mataró, en col·laboració amb l’Ajuntament i altres institucions.

L’actual composició de la Junta directiva és:

Ricard Bonamusa president honorari; Josep Filbà, president; Antoni Biada, sotspresident; Eduard Barceló, Tresorer; Cecília Vallès, Secretària; Josep Rovira, vocal; Xavier Nubiola, vocal; Jordi Valero vocal; Antonio Llorente, vocal.

fotoinauguraciocercle

Menu