Material didàctic

Dibuixos per pintar

Res més engrescador que posar color a aquests dos dibuixos de Pilarín Bayés de la locomotora Mataró que fan volar la imaginació i els colors. Agraïm a Editorial Mediterrània la cessió d’aquests dibuixos.

 

Trencaclosques «El tren de Mataró»

Joc de 100 peces dirigit als nens entre 5 i 10 anys: ni massa fàcil ni massa difícil. Editat pel Cercle Històric Miquel Biada l’any 2006, és un disseny de la il·lustradora Agnès Vallès i està realitzat amb l’alta qualitat de Educa Borràs. A la venda per 15 euros.

caixa_puzzle

trencaclosques tren 2

 

Conte «Els Gegants del Pi van de festa a Mataró«.

portada_robaf_a4_p

És una divertida manera de conèixer el procés de construcció del primer ferrocarril, a partir de les peripècies dels gegants de Mataró i Barcelona, que volen ballar junts i demanen a Biada una solució: aquesta solució és el tren. Aquest conte permet als infants comprendre la funció del ferrocarril en un context d’absència de bons mitjans de comunicació, i la innovació que suposà; conèixer i comprendre la funció dels principals efectius del ferrocarril (vies, ponts, túnel, espigons, estacions i el taller mecànic de Mataró); reconèixer el personal que hi treballava: el cap d’estació, el venedor de bitllets, els mossos, els mecànics i el conductor. Editat pel Cercle Històric Miquel Biada l’any 2007, abundosament il·lustrat per Agnès Vallés. A la venda per 5 euros.

Pòster «El Maresme al segle XIX»

imatge_bona_puzzle_3

Aquest pòster ajuda als infants contextualitzar el primer ferrocarril en la seva època: condicions dels camins per anar a una altra ciutat, mitjans de transport de mercaderies terrestres i marítims, oficis i personatges, paisatge, economia rural i incipient industrialització. També els introdueix en els aspectes bàsics del primer ferrocarril: el traçat de la via, els pobles que connecta, el túnel de Montgat. Editat pel Cercle Històric Miquel Biada l’any 2009. A la venda per 2 euros.

Maleta pedagògica «El tren de Mataró»

Són tres maletes pedagògiques que contenen material molt útil per tractar el tema a l’aula. Contenen diverses tipologies de documents, imatges, material audiovisual i vistosos objectes relacionats amb el tren com la gorra de Cap d’estació, fanal, banderoles de senyalització, xiulet, cornetí, cistell de l’esmorzar… Disponible al Centre de Recursos Pedagògics de Mataró (Servei Educatiu de Mataró, c/ Onofre Arnau 32, tel 935 51 69 89)

Menu