MataróNoTren 2020, 172 aniversari

Post 15 of 103
MataróNoTren 2020, 172 aniversari

Enguany celebrem l’aniversari de l’a inauguració del primer ferrocarril de Catalunya (i de l’estat espanyol) en estranyes circumstàncies, i amb dol pel patiment que la pandèmia està ocasionant a les persones, per mort, malaltia o confinament; i per l’estrés que està suposant a les institucions.

Una de les conseqüències de la pandèmia ha estat la cancelació de la Fira ferroviària MataróTren d’enguany. Es una de les moltes cancelacions d’actes que ha fet l’Ajuntament per destinar tots els recursos econòmics possibles a paliar els efectes de la pandèmia.

Només es manté l’acte d’homenatge als promotors del ferrocarril, amb una ofrena floral al monument de Miquel Biada a la plaça de l’estació, dimecres dia 28 d’octubre al migdia.

Aquests promotors que recordem cada any són els impulsors, accionistes, enginyers, agrimensors. Ciutadans que hi van aportar en major o menor grau el seu compromís, feina o diners. Per citar-ne els principals: Miquel Biada, Josep Mª Roca i Cabanes, Francisco de Uncilla, Angel Villalobos, Ramon Maresch, Rafel Sabadell Permanyer, Francesc Viñas, Josep Ribas i Solà, Josep Margarit i Lleonart, Josep Xifré Dowling, Ferran Moragas i Ubach, Pere Roca Cabanes, Coca Hermanos, Josep Bosch i Mustich, Onofre Viada Balanzó, Joan Miret, Jaume Samá i Martí, Marià Sirvent, Marià Vidal i Merli, Josep Oriol Estruch Ferrer, Josep Barba, Rafael Patxot, Josep Terrats, Josep Martorell i Guitart, Gerònim Rabassa, Josep Mitjans i Ricart, Joan Josep de la Torre, Iu Milà de la Roca, Joseph Locke, William Locke, William Mackenzie, Thomas Brassey, Joseph Robson, Joseph White, Josep Gil i Montaña, i Salvador Carrera Garriguet.

Ens agradaria poder oferir algun programa d’actes alternatiu, però les reunions estan desaconsellades, així que només ens queda l’espai virtual per seguir parlant del tren. Ens trobarem el mateix dimecres 28 d’octubre a les 18:00 h a una trobada sobre el tren ferroviari de Tordera, a càrrec de l’enginyer Xavier Nubiola de Castellarnau.

Cliqueu l’l’enllaç per accedir a la trobada.

This article was written by admin-bi@da

Menu