Estudi del patrimoni cultural del ferrocarril de Mataró

Post 18 of 103

Ja hem explicat en altra ocasió el projecte que desenvolupem des de l’associació per localitzar, documentar i explicar la multitud d’elements culturals existents sobre el nostre ferrocarril de Mataró. Una tasca que va començar el 2008 però que amb la col·laboració del Museu Arxiu de santa Maria i el patrocini de l’Institut Ramon Muntaner ha entrat en una fase de major rigor i exactitud, perquè ens ha permès contractar professionals.

El 2015 amb la col·laboració del Museu Arxiu de Santa Maria vam poder catalogar i difondre la magnifica col.lecció d’imatgeria popular (auques, ventalls, felicitacions, estampes, retallables i còmics).

El 2017 amb el patrocini del IRMU vam catalogar els elements escultòrics (monuments i escultures, i relleus), les arts visuals (dibuix i pintura, i dibuix tècnic) i les arts gràfiques (cartells, logos i anuncis comercials, il·lustració en premsa, i gravat i litografia). El 2018 vam treballar la numismàtica del ferrocarril, i el 2019 hem realitzat i publicat un estudi del patrimoni etnogràfic (festes, celebracions, música i teatre).

Encara ens queda molta feina per fer, la catalogació de la Filatèlia, Artesania, Interpretació i celebració, llibres, premsa i documents d’arxiu, fotografia i audiovisuals.  

Els resultats de la recerca els anem posant a l’abast de tothom a la base de dades Arxitren, i en les nombroses exposicions que organitzem, però també es preveu a la llarga fer una edició en paper amb els element més significatius.

This article was written by admin-bi@da

Menu