Donació un tros de via de 1848 al Railhome d’Igualada

Post 17 of 103
Donació un tros de via de 1848 al Railhome d’Igualada

El 17 de juliol de 2019 vam celebrar un acte especialment alegre.

La interrelació entre entitats dedicades a la difusió de la cultura del tren sempre ha donat bons fruits. El Cercle Històric Miquel Biada ha donat al Museu del Tren Miniatura Railhome un tros del carril de la via ferroviària de 1848, perquè pugui ser incorporat al museu i formar part del relat de la història del nostre tren. Aquest tros de carril prové de la tasca de recerca i recuperació del patrimoni, després de comprovar que alguns dels carrils originaris, retirats a principis de segle XX quan es va renovar la línia i es va instal.lar la doble via, es van fer servir com a pals de telègraf i electricitat, i gràcies a això s’han pogut conservar uns pocs exemplars.

El 17 de juliol una comissió de l’associació ens vam desplaçar a Igualada per fer l’acte d’entrega al director de Railhome, Antoni Rabell, que va agrair l’aportació, va explicar com pensava integrar-la en l’exposició, i ens va convidar a tornar a visitar-la quan restés instal·lada. Tor seguit vam visitar al museu, tant la part històrica com la gran maqueta que ens va deixar bocabadats.

És remarcable com la iniciativa ciutadana, persistent i generosa, pot arribar a incidir en la cultura i el coneixement de la nostra societat. Per Railhome passen centenars de visites concertades per conèixer els antecedents de la nostra xarxa ferroviària i gaudir de la gran maqueta artesanal. Felicitem la iniciativa privada d’Antoni Rabell, promotor i director de Railhome

Aquesta donació no és un fet puntual, sinó que segueix unes pautes d’actuació per a la recuperació i difusió efectiva del patrimoni ferroviari: el 2016 ja vam donar al Museu del Ferrocarril de Catalunya un tros de via de grans dimensions, perquè podés estar exposat i completés el relat dels inicis del ferrocarril a Catalunya, amb una testimoni del primer tren a Catalunya i Espanya, el de Barcelona a Mataró.

This article was written by admin-bi@da

Menu