Ruta pel patrimoni ferroviari de Calella, 12 d’octubre

Post 19 of 103
Ruta pel patrimoni ferroviari de Calella, 12 d’octubre

El proper 12 d’octubre, dins de les Jornades Europees de Patrimoni, celebrarem una visita guiada a Calella per conèixer el patrimoni ferroviari de la ciutat. L’activitat ha estat preparada per la Comissió de Patrimoni del Cercle Històric Miquel Biada sota la direcció de Josep Rovira i Xavier Nubiola. El punt de trobada serà l’estació de Calella, a les 18:00 h. Es calcula que la passejada tindrà una duració de dues hores.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una acció conjunta del Consell d’Europa i la Comissió Europea i es celebren en els 50 Estats que formen part de la Convenció Cultural Europea, una forma de reconéixer que «els patrimonis culturals són recursos per desenvolupar el diàleg, el debat democràtic i l’obertura entre cultures».

Un dels principals objectius de la nostra associació és potenciar el coneixement, difusió i celebració del patrimoni ferroviari de la línia de Barcelona a Mataró. No es tracta de rememorar uns fets històrics sinó de reviure’ls com un espai de creixement personal i social. Facilitem la re connexió i la celebració gracies a una interpretació actualitzada del tren que va canviar la història, el primer de Catalunya i Espanya.

Estem convençuts que el conjunt dels coneixements, celebracions, vivències i creacions referents al tren de Mataró és un ric i variat patrimoni cultural que augmenta i es transmet amb cada persona que el viu o reviu. La nostra societat avança una mica cada cop que compartim el coneixement i vivència del patrimoni ferroviari.

Aquí teniu el recorregut de la ruta. Estem segurs que gaudireu amb les explicacions de Xavier Nubiola, que guiarà la visita.

,

This article was written by admin-bi@da

Menu