Trobada oberta sobre les infrastructures d’aigües, 24 d’abril

Post 39 of 103

El proper dimarts 24 d’abril us convidem a participar en la nostra Trobada Oberta sobre les Infraestructures hidràuliques de drenatge del ferrocarril de Barcelona a Maçanet-Massanes pel litoral, en la que l’enginyer industrial Xavier Nubiola ens presentarà els resultats de l’estudi realitzats per la Comissió de Patrimoni de la nostra associació.

Xavier Nubiola juntament amb Josep Rovira duen a terme un exhaustiu estudi sobre l’estat del nostre patrimoni ferroviari. A partir d’un treball de camp al mateix territori, o sigui, de la visita a les vies i les entrevistes a gent dels llocs, realitzen un estudi bibliogràfic i iconogràfic ben complert i actualitzat.

Agraïm al Museu del Ferrocarril de Catalunya la seva col.laboració amb la digitalització d’un perfil de la línia de MZA de 1912.

Parlarem de les obres hidràuliques construïdes sota les vies per facilitar el desguaç: els 26 ponts i pontons fets inicialment de fusta, substituIts per altres d’obra abans de1858, i renovats a final del segle XX; les 18 clavagueres i tajeas fetes d’obra de maó, i les canyelles o tubs. Xavier Nubiola ens ho presentarà amb el suport d’una sèrie d’matges de moltes de les obres.

Ens trobarem dimarts 24 d’abril de 2018 a les 18:00 hores, a la seu del Cercle Històric Miquel Biada, al carrer de Montserrat, num 7, a tocar de la plaça de les Tereses de Mataró.

This article was written by admin-bi@da

Menu