Jornada Engitren sobre imatgeria popular del tren de Mataró, 24 de maig

Post 38 of 103
Jornada Engitren sobre imatgeria popular del tren de Mataró, 24 de maig

El 24 de maig Engitren ha organitzat a la seu de l’EIC al carrer Via Laietana de Barcelona una jornada sobre un aspecte del petrimoni cultural del ferrocarril de Mataró molt particular: les imatges populars del ferrocarril de Mataró.

Auques, romanços, ventalls, felicitacions d’oficis, postals, calendaris, retallables, còmics i quaderns il·lustrats han estat testimonis de l’impacte social que va provocar l’aparició d’aquest ferrocarril i de com ha perviscut la seva memòria. Aquestes publicacions, il·lustrades i amb versos populars, són molt interessants tant des del punt de vista històric com del de l’afició ferroviària. Han esdevingut valuoses peces de col·leccionista i durant la conferència els assistents tindran ocasió de conèixer-les de primera mà presentades com correspon a la literatura de canya i cordill i, també, contextualitzades en el moment històric i tecnològic.

La conferència anirà a càrrec de Xavier Nubiola de Castellarnau, enginyer i estudiós de la història ferroviària. És col·laborador habitual del Cercle Històric Miquel Biada i de la Fira Ferroviària de Mataró. Ha pronunciat diverses conferències sobre història de la tecnologia.

Nubiola fambé farà una introducció a un altre tema que ha estudiat en profunditat, el parc mòbil del ferrocarril, per aportar algunes conclusions sobre les característiques tècniques de la locomotora Mataró.

Aquesta activitat tindrà lloc el dijous, 24 de maig de 2018, a les 18.30 h a la seu dels EIC.

Si podeu confirmar la vostra assistència inscriviu-vos a la web de l’EIC, en aquest enllaç.

This article was written by admin-bi@da

Menu