Ruta turística a Mataró sobre Biada i el tren

Post 99 of 103
Ruta turística a Mataró sobre Biada i el tren

La ruta turística pel casc urbà de Mataró referent al primer ferrocarril pretén donar a conèixer la importància de la construcció del primer tren català i espanyol i la personalitat del promotor Miquel Biada. Inclou una visita a la casa consistorial, al Museu de Mataró, a les cases on va néixer i morir Miquel Biada, a Cal Arenes, a l’estació del ferrocarril i el monument a Biada davant l’estació.

Aquesta ruta va ser inaugurada per l’Ajuntament de Mataró el novembre de 2014, dins el programa «Mataró, ciutat de valors», dedicat als valors de la iniciativa i la creativitat amb Miquel Biada com a exemple ja que va ser capaç de portar la innovació del transport ferroviari a Mataró quan encara no s’havia fet enlloc d’Espanya. Durant l’any 2015 la ruta s’ha realitzat en cinc ocasions, i en ocasió dels actes de commemoració del 168 aniversari del ferrocarril està previst repetir la ruta els dies 23 d’octubre, 6 i 20 de novembre de 2016, a les 11h. També es poden concertar visites per grups. L’any 2017 està programada per diumenge 18 de juny.

Aquesta ruta l’ha produït l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró. Podeu trobar més informació a la web de Cultura Mataró i la seva agenda.

Les rutes guiades o senyalitzades són una excel·lent eina per a la difusió del patrimoni. En el futur esperem veure nous itineraris turístics senyalitzats i ben explicats al llarg de la línia ferroviària, i un centre de referència del tren a Mataró.

, , , , , , ,

This article was written by admin-bi@da

Menu