Micromecenatge per arreglar la locomotora del Centenari

Post 98 of 103
El Cercle Històric Miquel Biada ha participat com a mecenes en la campanya per arreglar la locomotora del Centenari, també dita «Mataró», endegada pel Museu del Ferrocarril de Vilanova i La Geltrú.
Durant la campanya hem visitat en diverses ocasions els tallers de l’ARMF a Lleida on s’ha arreglat la locomotora. Xavier Nubiola va fer una important aportació en indicar l’ubicació d’una còpia dels plànols de la màquina, tal com explica ell mateix a «Els plànols del Tren del Centenari».
Amb gran goig hem assitit a la festa dels mecenes al Museu del Ferrocarril celebrada el 1 de juny de 2014.
Celebració dels mecenes al Museu del Ferrocarril diumenge 1 de juny de 2014

Celebració dels mecenes al Museu del Ferrocarril diumenge 1 de juny de 2014

Aquesta és la carta d’agraïment de la Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú a la nostra associació
En primer lloc, l’equip del Museu del Ferrocarril de Catalunya volem manifestar-lis la nostra gratitud i reconeixement per la significativa aportació del Cercle Històric Miquel Biada a la campanya de finançament col·lectiu “Recuperem la locomotora Mataró”.  Gràcies a la suma d’aportacions com la seva, tant d’organitzacions com de particulars, hem aconseguit superar un objectiu que no era gens fàcil en un projecte d’aquestes característiques.
Entenem que aquest èxit és de tots i totes els que creiem en la força de la col·laboració. En aquest cas, per aconseguir la preservació i el reconeixement d’un element únic i molt valuós del patrimoni cultural del nostre país: la locomotora de vapor “Mataró”, veritable símbol de superació i de progrés i una mostra del paper cabdal del ferrocarril en el desenvolupament de la contemporaneïtat.
Més de 400 micro-mecenes han participat en aquest assoliment. Aconseguir la cooperació i el compromís d’aquestes persones i d’organitzacions diverses és un indicador que hi ha consciència, interès, generositat i ganes de contribuir a edificar junts un nou escenari, un que sigui més col·laboratiu, sostenible i creatiu.
És la primera vegada que s’obté un suport col·lectiu tan inqüestionable en un projecte de micro-mecenatge per a aquesta tipologia de béns. Estem convençuts que aquest fet marcarà un abans i un després en la història del Museu i del nostre llegat històric-industrial, per això volem compartir-ho i fer història amb les entitats que ens han sufragat. De manera que a les recompenses que figuren en la plataforma digital Verkami, volem incorporar una nova que ens permeti continuar viatjant junts.
Hem decidit atorgar la categoria de Mecenes del Museu del Ferrocarril de Catalunya a tots els Mecenes de la “Mataró”. Una forma de distingir alCercle Històric Miquel Biada  com a benefactor de la “Casa dels Trens”. Aquesta nova condició s’aplicarà a partir de l’1 de gener de 2014.
En els propers dies els hi farem arribar un enviament amb les recompenses de la campanya, per a això necessitem que, com a resposta a aquest correu, ens comuniquin el nom oficial i domicili de l’entitat.
Aquesta informació també ens permetrà mantenir una comunicació fluida  i integrar l’associació en l’activitat de la “Casa dels Trens”. En cas que prefereixin passar a recollir les recompenses pel Museu, els preguem que es posin en contacte telefònic amb nosaltres a partir del 20 de desembre (Fernando del Moral, fdelmoral@ffe.es o Mª Jesús Sangorrín, mjsangorrin@ffe.es ).
Reiterem l’agraïment del Museu per la confiança mostrada, veritable estimul per continuar construint un nou escenari, més adaptat a les necessitats actuals. Podem garantir que la locomotora «Mataró» tornarà a funcionar aquesta primavera i que junts ho celebrarem.
Aprofitem per desitjar-lis unes bones festes i un viatge apassionant pel 2014 en el que continuar contribuint a fer un món millor.
Una forta abraçada.
Pilar Garcia Fuertes
Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya

, ,

This article was written by admin-bi@da

Menu