La 7ª Jornada de Patrimoni Ferroviari, sobre el tren de Mataró

Post 27 of 103
La 7ª Jornada de Patrimoni Ferroviari, sobre el tren de Mataró

És una gran notícia que aquest any la Jornada de patrimoni ferroviari es celebrarà al Cafè de Mar de Mataró, sota el lema «El tren de Mataró: Patrimoni i paisatge ferroviari», el dia 24 d’octubre.

La nostra associació recolza cada any la Jornada de Patrimoni Ferroviari per confluència d’interessos: fa quinze anys que treballa precisament en la recerca, definició i divulgació d’aquest patrimoni tant important sota molts aspectes. L’any 2007 vam començar el treball de camp recorrent la línia a peu diverses vegades, fotografiant i documentant tots el elements de patrimoni industrial de la línia, i des de llavors hem realitzat nombroses conferències, sessions i exposicions sobre aquest patrimoni. Hem intentat definir aquest patrimoni en ordre a la seva protecció oficial, hem avançat en el seu catàleg, i hem proposat un pla de conservació i difusió que hem presentat a les autoritats municipals. I no només hem estudiat el patrimoni ferroviari industrial sinó també l’extens patrimoni cultural en torn d’aquest tren, que estem catalogant i documentant des de 2014, amb el patrocini de l’Institut Ramon Muntaner.

Per això acollim amb enorme interès la celebració d’aquesta Jornada i esperem que sigui molt profitosa per establir les bases per a una millor protecció del nostre patrimoni. Felicitem al Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya per haver encertat el tema i la ubicació de les Jornades.

Per altra banda, nosaltres mateixos ens hi farem presents, amb la conferència de Xavier Nubiola «Els romàntics del tren» i l’exposició «La innovació del ferrocarril de Mataró: la modernització de la R1 a principi del s. XX.

Aquí teniu el programa de la jornada: 
jornades patrimoni 2018

This article was written by admin-bi@da

Menu