El Maresme yeyé, col.lecció Xavier Nubiola

Post 3 of 103
El Maresme yeyé, col.lecció Xavier Nubiola

L’any 2021 vam participar en la XIV TROBADA D’ENTITATS DE RECERCA  LOCAL I COMARCAL DEL MARESME, que es va celebrar el 9 d’octubre a Santa Susanna, dedicada al tema «Estiueig i viatgers al Maresme», amb una ponència de clausura a càrrec de Xavier Nubiola titulada “El Maresme yeyé: targeta postal turística moderna al Maresme”.

Xavier Nubiola havia aplegat una gran col.lecció de més de 3000 postals del Maresme, un gènere que es va generalitzar a partir de 1960, i que permet resseguir l’evolució de les infrastructures i dels allotjaments turístics i comprovar l’efecte de regressió de les platges per la construcció dels ports. Però aquesta col.lecció també documenta la nova moralitat yeyé que amb el turisme es va introduir en la societat catalana.

D’aquesta col.lecció, Nubiola va presentar una sel.lecció refereida a l’estiueig, l’oci i el turisme.

Posteriorment Nubiola va fer donació de la seva col.lecció de postals a l’Arxiu Comarcal del Maresme, on el 21 abril de 2022 es va inaugurar l’exposició «Maresme yeyé» i es va presentar el llibre homònim, composat per l’arxiver Alexis Serrano i Xavier Nubiola.

Un testimoni dels anys 60-80, de canvis socials, econòmics i urbanístics. I en mig el tren de la costa, sempre present. Una exposició acolororida que us alegrarà molt visitar. Aprofiteu que ha estat prorrogada unes setmanes més. A Can Palauet, Mataró

This article was written by admin-bi@da

Menu