174 aniversari del ferrocarril amb Jordi Valero i Antoni Lorente

Post 2 of 103
174 aniversari del ferrocarril amb Jordi Valero i Antoni Lorente

S’apropa l’aniversari del primer ferrocarril, el tren de Barcelona a Mataró, inaugurat el 28 d’octubre de 1848. Ho celebrem en quatre actes.

Acte 1. Repensem el futur de tren, quines innovacions calen per a la seguretat del personal, per afrontar els reptes de la pandèmia, el canvi climàtic i l’augment de passatgers. Debat introduit i presentat per Jordi Valero, ferroviari i investigador. Divendres 21 d’octubre a les 19:00 a Can Palauet de Mataró.

Acte 2. Recordem els promotors d’aquest projecte tan innovador, sobre tot empresaris de la indústria i del transport, molts d’ells comerciants amb les colònies de Cuba i Puerto Rico i amb els nous estats d’Amèrica acabats d’independitzar. La seva empenta i persistència va aconseguir superar enormes obstacles per fer realitat el projecte.
Divendres 28 d’octubre a les 12 h, acte institucional a la plaça de Miquel Biada

Celebracio de 2021, encara amb protecció pel covid

Acte 3. Recordem els treballadors ferroviaris depurats pel franquisme, amb Antoni Lorente, ferroviari actualment president del Comité d’Empresa de Renfe, i la projecció del documental: «Los hijos del Hierro». Presentat per Miguel Muñoz Rubio, investigador de la història ferroviària.
Divendres 28 d’octubre a les 19:00 a Can Palauet de Mataró.

Acte 4: Exposició de la maqueta modular del Grup Ferroviari de Mataró al Cafè de Mar, del 21 al 30 d’octubre.

Com ens agradaria poder anunciar l’acte principal, la Fira Ferroviària, que s’ha celebrat amb gran èxit durant quinze anys des de 2004 fins la trencadissa del covid, que l’Ajuntament per ara no reverteix. L’aniversari del tren ha de ser per definició una festa popular, en què la gent de Mataró pugui celebrar festivament les fites que han conformat la seva identitat social.

This article was written by admin-bi@da

Menu