Ruta guiada a Sant Pol #JEP2018

Post 30 of 103
Ruta guiada a Sant Pol #JEP2018

Les Jornades Europees del Patrimoni són una acció conjunta del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Cada any en els 50 Estats que formen part de la Convenció Cultural Europea se celebren activitats de difusió del patrimoni. Les Jornades Europees del Patrimoni reconeixen que «els patrimonis culturals són recursos per desenvolupar el diàleg, el debat democràtic i l’obertura entre cultures» i pretén defensar aquests valors.

El conjunt dels coneixements, celebracions, vivències i creacions referents al tren de Mataró és un ric i variat patrimoni cultural que augmenta i es transmet amb cada persona que el viu o reviu. La nostra associació treballa per al coneixement, difusió i celebració d’aquest patrimoni, com un espai de creixement personal i social. Tant interessant és saber les dades històriques com reviure i celebrar aquells fets aportant una interpretació actualitzada del tren que va canviar la història, el primer de Catalunya i Espanya. La nostra societat avança una mica cada cop que compartim el coneixement i vivència del patrimoni ferroviari.

Ens adherim, dons, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni com tantes altres associacions i entitats impulsades des de la ciutadania de tots els països d’Europa. És una gran ocasió de compartir el nostre patrimoni.

El dia 13 d’octubre realitzarem una passejada per conèixer el patrimoni industrial ferroviari a Sant Pol de Mar. Aquesta ruta inclou la visita a l’estació del 1859, els trams de vies originàries conservades com a fanals, el carrer del ferrocarril amb el pas a nivell, el túnel de 249 metres sota l’ermita de Sant Pau, el pont actual de cinc trams sobre la riera i l’antic pont de ferro ara convertit en passera per a vianants. Tota la visita serà explicada i argumentada per Xavier Nubiola.

Si hi voleu participar, us esperem el 13 d’octubre a les 18:15 h a l’estació de tren de Sant Pol.

logo_EHD(1)

This article was written by admin-bi@da

Menu