Octubre ferroviari 2021

Post 6 of 103
Octubre ferroviari 2021

El 28 d’octubre celebrem el 173 aniversari de la inauguració del primer ferrocarril, des de Barcelona fins a Mataró, en col.laboració amb l’Ajuntament i altres entitats de Mataró.

«El tren i el mar. Una relaci´ó d’amor-odi»: aquest serà el tema de la xerrada de l’enginyer Xavier Nubiola el dijous 21 d’octubre, a les 19 h a Ca l’Arenas.

Col.laborarem amb l’exposició de l’espectacular Maqueta modular del Grup Ferroviari de Mataró a l’Ateneu, del 22 al 31 d’octubre, amb la nostra exposició «La innovació del ferrocarril».

Taula rodona sobre «Rodalies, els nous reptes», sobre el futur de les infrastructures ferroviàries a Mataró i al Maresme, amb Jordi Valero, extreballador maquinista de Renfe i divulgador, Antoni Lorente, membre del Comité General d’Empresa de Renfe, i Ricard Riol, Enginyer tècnic d’Obres Públiques i treballador de Renfe, dijous 28 d’octubre a les 19h a Ca l’Arenas.

Participarem en ofrena floral als promotors del primer ferrocarril de Catalunya i d’Espanya, a la Plaça Miquel Biada, el dijous 28 d’octubre a les 12h.

Malhauradament l’Ajuntament ha decidit no organitzar enguany la Fira Ferroviària al Tecnocampus, després que l’any 2020 es suspengués a causa de la covid. La Fira Ferroviària, dirigida a un públic general, familiar i d’aficionats al ferrocarril, va ser iniciada el 2005 per la nostra associació, fins que el 2015 l’Ajuntament es va encarregar d’organitzar-la, i amb gran encert la va convertir en un esdeveniment de gran difusió, que atreia visitants de tota la comarca i permetia gaudir de la cultura del tren de manera immersiva. Desitgem que l’any que poguem celebrar-la amb normalitat.

This article was written by admin-bi@da

Menu