Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró…en tren

Post 85 of 103
Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró…en tren

El juliol de 1851 els gegants de Barcelona van anar a les festes de les Santes de Mataró convidats per la família Robafaves. L’anècdota graciosa és que van fer el viatge en tren, en un vagó especial.

A partir d’aquest fet històric hem escrit el conte «Els Gegants del Pi van de festa a Mataró», sobre les peripècies dels gegants de Mataró i Barcelona, que volen ballar junts i demanen a Biada una solució: aquesta solució és el tren. És una divertida manera de conèixer el procés de construcció del primer ferrocarril, el primer de Catalunya (i Espanya), el tren de Barcelona a Mataró.

robaf_pag19_nd_color

Aquest conte permet als infants comprendre la funció del ferrocarril en un context d’absència de bons mitjans de comunicació, i la innovació que suposà; conèixer i comprendre la funció dels principals efectius del ferrocarril (vies, ponts, túnel, espigons, estacions i el taller mecànic de Mataró); reconèixer el personal que hi treballava: el cap d’estació, el venedor de bitllets, els mossos, els mecànics i el conductor.

robaf_pag18_n_d_color

Editat pel Cercle Històric Miquel Biada l’any 2007, abundosament il·lustrat per Agnès Vallés. A la venda per 5 euros.

portada_robaf_a4_p

This article was written by admin-bi@da

Menu