Adéu a Francesc Robert Graupera

Post 71 of 103
Adéu a Francesc Robert Graupera

Hem acomiadat amb tristesa qui fou President Honorari del Cercle Històric Miquel Biada, Francesc Robert Graupera (1932-2016), enginyer, ex-alcalde de Mataró entre moltes altres coses de la seva fructífera carrera. La seva feina com a alcalde entre 1973 i 1977, a cavall entre el final de franquisme i l’inici de la transició, queda descrita en les entrevistes publicades al llibre La Transició des de l’alcaldia de Mataró (2006).

Va ser ell qui va col·locar la placa commemorativa a la casa natal de Miquel Biada al carrer d’Argentona, i va assumir com un acte institucional de l’ajuntament l’ofrena floral en record de Miquel Biada que l’Ateneu Popular de Mataró organitzava cada 28 d’octubre.

placa casa natal Biada

Col.locació de la placa a la casa natal de Miquel Biada, 1973

L’any 2004,com a President del Amics de la Ciutat de Mataró va auspiciar la formació de l’associació Cercle Històric Miquel Biada. Va formar part de la junta d’aquesta entitat  fins que definitivament el 2014 va ser nomenat President del Consell Assessor, per acord de l’assemblea general. Tota la junta de l’associació va participar en un sopar en el seu honor celebrat aquell 2014.

Ens considerem molt afortunats d’haver gaudit del seu impuls i assessorament en el desenvolupament de l’associació. Gràcies, Francesc.

robert bonamusa bada

Francesc Robert va estar present en la lectura del manifest «Biada, símbol de Mataró» per l’alcalde Joan Mora, 2014

 

This article was written by admin-bi@da

Menu