Activitats escolars, octubre 2017

Post 50 of 103
Activitats escolars, octubre 2017

Cada tardor, en ocasió de l’aniversari del primer ferrocarril, moltes escoles realitzen activitats en torn del tren, tan ben connectat amb l’àrea de socials i l’area local. La comissió de Didàctica de la nostra associació, ha dissenyat per a aquest any noves propostes pedagògiques, amb el suport i orientació del Centre de Recursos Pedagògics Maresme 1. Aquestes activitats poden servir d’introducció a moltes altres, fins i tot com a projecte sobre el tren que impliqui diferents àrees.

Per als més petits de Primària oferim el contacontes «Els gegants del Pi van de festa a Mataró», que permet accedir de manera lúdica i engrescadora a la història de la construcció del ferrocarril de Mataró, amb Robafaves i Biada com a protagonistes.

Per a cicle mitjà i superior de Primària proposem una visita a l’estació de Mataró i la plaça Miquel Biada, per conéixer l’edifici, la seva funcionalitat i la seva història. A més a més, els alumnes poden ampliar els coneixements sobre l’origen de l’estació amb l’activitat referent a la modernització del tren, a l’Espai Gatassa, del 3 al 13 d’octubre, on hi trobaran també un espai de jocs.

robaf_pag10_netdretcolor

Per a Secundària (i potser cicle superior de Primària) suggerim l’activitat inter àrees De l’auca al tuit que aprofita l’exposició on line de la imatgeria popular del tren de Mataró, per conéixer aquest ric i entretingut patrimoni, i comprendre la seva funcionalitat, similar a la del còmic. També durant aquest octubre de 2017 es podrà arrodonir l’activitat amb una visita a l’exposició d’imatgeria popular que es trobarà al centre Cívic Cabot i Barba del 15 d’octubre al 5 de novembre.

També per a Secundària (i potser cicle superior de Primària) proposem una visita a l’exposició de pintures de Josep Maria Rovira Brull de temàtica ferroviària, que es realitzarà entre el 19 d’octubre al 19 de novembre a l’Ateneu de la Fundació Iluro.

trendelfutur Tecnocampus

Per a Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, proposem la xerrada organitzada al Tecnocampus per al 17 d’octubre, sobre tren i sostenibilitat, que es completarà amb la posada en funcionament d’una maqueta de tren magnètic.

Les inscripcions a aquestes activitats durant el mes d’octubre d’enguany es poden realitzar al Centre de Recursos Pedagògics Maresme 1.

This article was written by admin-bi@da

Menu