Qui som

Origen. El Cercle Històric Miquel Biada va ser creat el 2004. Els Amics de la Ciutat de Mataró han assenyalat sempre la importància de la història del primer ferrocarril per Mataró: destacaren les seves actuacions en la celebració del 150 aniversari del ferrocarril a Espanya l’any 1998 (van organitzar un cicle de conferències i van editar un vídeo sobre l’empresa del ferrocarril en el context de la revolució industrial). Junt amb un grup de descendents de Miquel Biada es van proposar la creació d’una nova entitat per donar una empenta a la difusió i investigació sobre el ferrocarril, recollint una opinió pública creixent sobre la necessitat d’abordar el tema seriosament, definir la seva importància per Mataró, Catalunya i Espanya, i fer-lo objecte d’àmplia difusió cultural i turística. Aquesta iniciativa va comptar des de començament amb el recolzament del CEHFE, entitat que realitza un important treball de documentació de la història del ferrocarril.

Es va celebrar la inauguració el 3 d’abril de 2004 a la Biblioteca del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú, un lloc simbòlic i carregat d’història, segons va fer notar Pilar García, Directora del Museu, ja que reuneix els mobles de l’antic despatx de la MZA. L’acte públic de la inauguració es va celebrar en l’ Espai Segle XXI del Museu, amb assistència de nombrós públic. Després de les paraules de benvinguda de Pilar García, es va projectar l’audiovisual “Miquel Biada, crònica de 150 anys del tren”, produït pels Amics de la Ciutat de Mataró.

En els parlaments, Antoni Biada, president del Cercle Històric Miquel Biada va mostrar el seu agraïment a totes les persones que van participar en la creació del Cercle i va comparar la novetat tecnològica i repercussió social i econòmica que va representar el ferrocarril amb la revolució que ens ha portat la xarxa d’internet (discurs complert). Ricard Bonamusa, vicepresident dels Amics de la Ciutat de Mataró, va explicar els precedents de l’interès dels Amics de la Ciutat de Mataró en el tema del primer ferrocarril, des que als anys 50, la preservació de la memòria històrica d’aquest fet quedà en mans d’un petit grup d’intel·lectuals, fins que als anys 70 les institucions prengueren el relleu (discurs complert). Carles Guasch, vicepresident del Centre d’Estudis Històrics del Ferrocarril Espanyol, va glossar les figures dels grans emprenedors com Miquel Biada, que es mereixen just lloc en la història perquè han dedicat desinteressadament tots els seus esforços al progrés de la societat.

Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró va partir de la referència del passat, per explicar el present -la línia de Mataró pot morir d’èxit-, i projectar el futur. Va comentar l’interès que tindria una nova ruta ferroviària entre Mataró i Granollers. Sixte Moral, Alcalde de Vilanova i la Geltrú va compartir l’opinió que va fer Marià Cubí el 4 de novembre de 1848, comentant que la impremta i els ferrocarrils van ser els fets més expansius de la llibertat i del progrés.

En acabat el grup es va fotografiar al costat de la locomotora del Centenari, reproducció de la “Mataró”, que aquell dia estava en funcionament. Els assistents van ser obsequiats amb una copa de cava etiquetat per l’esdeveniment i un díptic que reprodueix part de la crònica que va fer Marià Cubí i Soler el 4 de novembre de 1848 en el setmanari anomenat “La Antorcha“.

fotoinauguraciocercle

L’actual composició de la Junta directiva és: Antoni Biada, president; Ricard Bonamusa, vicepresident; Eduard Barceló, Tresorer; Cecília Vallès, Secretària; Josep Rovira, vocal; i Josep Filbà, vocal.

El Cercle Històric Miquel Biada pretén ser un referent públic d’informació sobre els inicis del ferrocarril. Concretament, té tres objectius:

1.  Promoure la investigació rigorosa sobre el primer tren, ja que la difusió és gran, però la investigació no està actualitzada. Cal un nou discurs, basat en les fonts, amb atenció a totes les persones implicades, i estudiant l’impacte social i econòmic del ferrocarril en el seu moment.

2.  Per altra banda, en un sentit molt més ampli, pretén dur a terme una important tasca de difusió de l’impacte que va representar el primer ferrocarril de la península, i convertir-lo en motiu d’interès turístic cultural a Mataró.

3.  Promoure la creació d’un museu o centre de referència, complementari amb altres, sobre aquest primer ferrocarril a la ciutat de Mataró, en col·laboració amb l’Ajuntament i altres institucions.

Menu
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE