Altres sortides escolars
Viatge en tren entre Badalona i Mataró amb parada a Montgat
Si no és en hores punta aquest recorregut permet gaudir còmodament de les vistes al mar. Podreu fixar-vos en les característiques del paisatge en els diferents municipis, els ponts sobre les rieres, els ports, les estacions… Si baixeu a Montgat podreu estudiar amb detall el túnel i el terraplè a la banda nord del turó. A Mataró podreu observar els edificis centenaris de la gran estació i els tallers ferroviaris, i el monument a Miquel Biada.
A Mataró us recomanem la nova ruta turística  «Miquel Biada. El primer ferrocarril»  organitzada per l’Ajuntament de Mataró.
Consisteix en una passejada pel centre de Mataró amb les explicacions d’un guia. Es visiten els llocs on va viure i morir Miquel Biada i els espais ocupats pel ferrocarril. Explica be el difícil procés de construcció del tren, i la repercussió en la societat d’aquell revolucionari mitjà de transport. Es pot concertar i adaptar per a grups a l’Oficina de Turisme de Mataró (Riera 48, tel. 937 582 698)
Altres activitats a Mataró
Podeu arrodonir la sortida amb alguna altra activitat; però cal que contacteu amb les entitats de Mataró que ho organitzen:
  • Activitat «Pugem al tren, xu-xu-à, xu-xu-à» organitzada per Cultura Mataró al Museu de Mataró, a Can Serra, que inclou la visita guiada la secció del Museu dedicada al tren
  • Activitat del conta conte «Els gegants del Pi van de festa a Mataró» al Centre Cívic Cabot i Barba, pel Cercle Històric Miquel Biada
  • Visitar l’exposició itinerant «El tren de Mataró. 1848» al mateix Centre Cívic, pel Cercle Històric Miquel Biada
  • Saludar el capgrós Biada en alguna de les sortides dels gegants de Mataró
  • Visitar el port de Mataró
  • Visitar el tramvia d’Argentona de la plaça Granollers, guiada pels Amics del Tramvia d’Argentona
  • Visitar la maqueta del Grup Ferroviari de Mataró aprofitant les jornades de portes obertes
  • Visitar els tallers mecànics de IRVIA
En una altra jornada us recomanem visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i La Geltrú
Val la pena visitar aquest museu on es troba la locomotora del Centenari, que és una rèplica de la locomotora «Mataró», la primera que va circular el 1848. S’hi conserven també moltes altres locomotores històriques dignes d’admiració. Podeu concertar la visita i el transport en tren alhora.
Menu