Ruta pel patrimoni ferroviari de Calella, 12 d’octubre

Post 8 of 92
Ruta pel patrimoni ferroviari de Calella, 12 d’octubre

El proper 12 d’octubre, dins de les Jornades Europees de Patrimoni, celebrarem una visita guiada a Calella per conèixer el patrimoni ferroviari de la ciutat. L’activitat ha estat preparada per la Comissió de Patrimoni del Cercle Històric Miquel Biada sota la direcció de Josep Rovira i Xavier Nubiola. El punt de trobada serà l’estació de Calella, a les 18:00 h. Es calcula que la passejada tindrà una duració de dues hores.

Les Jornades Europees del Patrimoni són una acció conjunta del Consell d’Europa i la Comissió Europea i es celebren en els 50 Estats que formen part de la Convenció Cultural Europea, una forma de reconéixer que «els patrimonis culturals són recursos per desenvolupar el diàleg, el debat democràtic i l’obertura entre cultures».

Un dels principals objectius de la nostra associació és potenciar el coneixement, difusió i celebració del patrimoni ferroviari de la línia de Barcelona a Mataró. No es tracta de rememorar uns fets històrics sinó de reviure’ls com un espai de creixement personal i social. Facilitem la re connexió i la celebració gracies a una interpretació actualitzada del tren que va canviar la història, el primer de Catalunya i Espanya.

Estem convençuts que el conjunt dels coneixements, celebracions, vivències i creacions referents al tren de Mataró és un ric i variat patrimoni cultural que augmenta i es transmet amb cada persona que el viu o reviu. La nostra societat avança una mica cada cop que compartim el coneixement i vivència del patrimoni ferroviari.

Aquí teniu el recorregut de la ruta. Estem segurs que gaudireu amb les explicacions de Xavier Nubiola, que guiarà la visita.

,

This article was written by admin-bi@da

Menu