Secundària

Sortides

Us recomanem la Ruta turística “Miquel Biada. El primer ferrocarril” que organitza l’Ajuntament de Mataró, està molt ben explicada i contextualitzada i la podeu demanar adaptada al vostre grup.

També us recomanem visitar el Museu del Ferocarril de Catalunya, on es guarda el Tren del Centenari que és una rèplica de la llegendària locomotora “Mataró”. Des de 2016 desenvolupen un programa educatiu per Secundària, que gaudeix del bitllet combinat tren+museu. Destaquem la visita temàtica guiada “El carril de Mataró i Miquel Biada”, que permet entrar als vagons del Tren del Centenari, habitualment tancats al públic, i les visites tecnològiques sobre enginyeria ferroviària.

De manera més restringida podeu visitar els tallers IRVIA de Mataró o el centre de producció industrial d’ Alstom Transporte de Santa Perpètua de la Mogoda.

Treballs de recerca

Hem assessorat les investigacions i hem facilitat als alumnes documentació de vegades inèdita o poc coneguda: els balanços econòmics de l’explotació del ferrocarril, els contractes amb els constructors anglesos, el llibre de comptes de les obres -que està en anglès-, les memòries de les assemblees d’accionistes, imatges… Disposem d’altres interessants documents: novel·la inèdita del XIX, llibre de comptes dels negocis de Miquel Biada, perfils de la línia…

Altres materials i activitats

Menu
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE